t/m zondag 3 maart.

Aan alles komt een eind, zelfs aan Kunstzaal van Heijningen. Gezien onze leeftijd, vinden we dat we aan pensioen toe zijn. We zijn blij dat we destijds in 1994 de sprong hebben gewaagd.

Graag nodigen wij u uit voor onze laatste tentoonstelling. We tonen u werk uit onze eigen kunstcollectie, die we in dertig jaar hebben opgebouwd. Daarbij geven we u een afscheidscadeau: u krijgt op de betreffende kunstwerken, die hier onder staan afgebeeld, een korting van 30% op de aangegeven prijs! 

Onze website blijft ook na 3 maart in de lucht.  U kunt via de website afspraken blijven maken met ons of met de kunstenaar om werk te komen bekijken.

Vrijdag 22 december 2023 t/m zondag 21 januari 2024 -  op Eerste en Tweede Kerstdag en op nieuwjaarsdag zijn we gesloten

De Spaans Nederlandse schilder Adolfo Ramon is weer even in Nederland. Hij heeft een overzichtstentoonstelling in onze galerie,  die hem als sinds 2004 vertegenwoordigt.  

Zijn nieuwste schilderijen hangen er naast oudere. Verder krijgt u werken te zien van zijn oud-docenten Pieter Giltaij ( 1916 – 1999), Hermanus Berserik  (1921 – 2002) en ex-medestudent Pieter Knorr. Daarnaast vindt op de tentoonstelling ‘een dialoog’ plaats, zoals ze het zelf noemen, tussen de beelden, penningen en beschilderde ceramiek van John Sillevis en Teun van Staveren. Kortom, een en al afwisseling.

(De foto’s van de  penningen van  John Sillevis zijn van Piet Gispen, Den Haag)

zaterdag  18 november t/m zondag 17 december

Het doel van Gezien van de Riet is heel simpel: mooie schilderijen maken.

Haar weg daar naar toe leidt door de natuur: 'Het mooie van de roos zit aan de roos zelf. Sterker nog het mooiste van de roos IS de roos zelf. Wil ik de schoonheid vatten, dan moet ik die roos schilderen.’

Het leek ons spannend om er de dierenportretten in pastel van Loes Botman tegen over te hangen. Behalve de bomen en struiken van Gezien zijn het ook de vogels van Loes die u aankijken.

De derde dimensie wordt verzorgd door Karin Beek, die haar nieuwe serie bronzen beren presenteert. Zelf zegt Karin over haar werk: ‘Ik maak ronde vormen die uitnodigen tot aanraken.’  Vandaar dat ze als onderwerp de beer koos.

Het boek ‘Gezien van de Riet - Alles! Overal!’ bevat veel foto’s van Geziens werk en kunstbeschouwingen van haar hand. Verder schrijft Nicolien Mizee, ooit schildersmodel, geestig over de schilderspraktijk van toen en haar eigen schrijfervaringen.

‘Gezien van de Riet, Alles! Overal!’, Uitgever: Van Spijk art books, Veghel, 80 pagina’s. 103 illustraties. Harde kaft. Prijs 22,50.