t/m zondag 12 december

Alle aspecten van wat we 'wereld' noemen kunt u nu bij ons in de galerie zien.

Aan de muur hangen de bekende pastel-portretten van dieren van Loes Botman. Verder muisjes en katten in ceramiek geboetseerd door Marianne Bijker. Van landschapschilder Louis van der Linden krijgt u de duinen en de zee te zien. De mens tenslotte wordt vertegenwoordigd door de fantasieportretten in witte chamotte klei van  Anette van Stekelenburg. 

 

Tot ziens in de galerie,

 Leo en Lenie van Heijningen

Vrijdag 8 oktober t/m zondag 7 november

Een ras-schilder maakt om een stemming op te roepen optimaal gebruik van de typische mogelijkheden van verf: tegenstellingen van warme en koele kleuren, losse verfstreken, verveegde omtrekslijnen. 

Aldrik Sluis en Gero Troike zijn zulke schilders. Je ruikt als het ware de olieverf op hun doeken. Beiden schilderen atmosferische landschappen; Gero kiest daarnaast ook voor de onderwerpen stilleven en fantasietafereel. Bij deze andere motieven, zie je hem ook anders schilderen: scherper, strakker en soms tekenachtiger. Aldrik maakt ter plekke minimale schetsjes in potlood en zet deze studies later in zijn atelier om tot olieverfschilderijen. Doordat hij grotendeels naar herinneringen werkt, krijgt zijn werk zo een dromerige - 'poetische', zoals hij zelf zegt - stemming. Gero daarentegen werkt altijd ter plekke, direct naar het geziene. Ook bij de fantasietaferelen. Voordat hij die gaat schilderen, bouwt hij maquettes van papier, karton en poppen. 

Zet vier kunstschilders rondom hetzelfde vaasje met bloemen neer en je krijgt vier verschillende kunstwerken met elk zijn eigen stemming.

Bij ons in de galerie hangen landschappen met en zonder mensen, gezien door de ogen van de kunstenaars Gerard Huysman, Hanneke Naterop, Chris Nobels en Ton van Steenbergen.  Ieder haalt weer iets anders uit het geziene. Ze houden u een spiegel voor: ‘Kijk zo heb ik het gezien; hoe zie jij het?’ Soms krijg je dan als toeschouwer een ‘schok der herkenning’. U bent van harte welkom om bij ons deze ‘schok’ te ondergaan.

t/m zondag 29 augustus

Het wil momenteel buiten maar niet echt zomeren. Eigenlijk heel geschikt weer om een museum of onze galerie te bezoeken.

Bij ons treft u een afwisselende collectie schilderijen en beelden aan, die u wel in een zomerse stemming kunnen brengen.  Er hangen bijvoorbeeld strandtaferelen van Louis van der Linden en Gineke Zikken; beeldhouwster Barbara de Clercq laat bronzen nijlpaarden verkoeling zoeken in het water. Collega Karin Beek brengt in beeld hoe je met poes in je armen lekker van de zon kunt genieten.  

U mag onze galerie weer bezoeken  – zonder afspraak!

Voorlopig houden we nog grote groepstentoonstellingen van vele verschillende schilders en beeldhouwers. Zo krijgt u een heel gevarieerd beeld van hedendaags figuratieve kunst te zien: van gedetailleerde olieverf schilderijtjes van Ton van Steenbergen tot losse, expressionistische Ipad-schilderingen van Martin de Jong.  Of de bijna geciseleerde vogeltjes van Loek Prins tegen over de gestileerde naakten van Adri van Rooijen. 

(we kunnen vijf bezoekers tegelijkertijd ontvangen)

 

Tot ziens op de tentoonstelling,

Leo en Lenie van Heijningen

Het voorjaar breekt aan en we mogen weer open! U bent van harte welkom in onze galerie zonder afspraak (max. 5 personen).

U krijgt van onze beeldhouwers en schilders typische voorjaarswerken te zien: op het schilderij ‘Plein’ van Hans Versfelt mogen de terrassen weer open. Louis van der Linden laat strandtenthouders weer stoelen buiten zetten. Beeldhouwster Gerry van der Velden laat meisjes dansen. En verder: lammetjes, biggetjes, vogeltjes net uit het ei, koeien net in de wei, bloembollenvelden, en zomeer.

Ondanks corona hebben we weer een fraaie tentoonstelling ingericht. Wilt u hem bezoeken? Dit kan, maar alleen op afspraak: 06 420 56 779.

U krijgt bijvoorbeeld een paar stemmige wintertjes van Leo van der Vlist te zien. Maar ook alvast als voorproefje van het voorjaar een bollenveld van Gineke Zikken. Verder een spannende collectie beelden, zoals de nieuwste  ‘Afrikaanse’ portretten van Anette van Stekelenburg’ en schaapjes van Karin Beek.

 

Graag tot ziens,

Leo en Lenie van Heijningen