Italiaanse landschappen in het Istituto Italiano Culturale di Amsterdam

Matthijs Röling viert zijn 80e verjaardag met zijn kunstenaarsvrienden , waaronder Annet Hiltermann, Piet Sebens, Ben Rikken, Henk Helmantel , Arnout van Albada, enz.

Ben Rikken , Friese Kusten door Groningse Ogen, schilderijen

Titus Meeuws, van wie u bij ons t/m zondag 19 maart aquarellen kunt zien, komt op TV. In de programmareeks “De nieuwe Vermeer” rondom Johannes Vermeer, treedt hij in aflevering twee op als “meesterschilder”.

De reis van ‘Onze gingko in de herfst’ Het perspectief reikt naar de horizon. Maar ook naar de lucht, naar het oneindige. Daarom kijk ik graag naar bomen van onderaf.

In een indrukwekkende ceremonie van het Boliviaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken werden ze ondergebracht bij het Nationale Kunstmuseum, het ‘Rijksmuseum’ van Bolivia. Een grote eer.

10 Maart was het feest. Ik droeg zo’n 500 werken van mij over, van groot tot klein, aan de ambassade van Bolivia. Ze zijn bestemd voor de collectie van de Fundación Cultural del Banco Central de Bolivia.

Ernst van de Wetering, de grootste internationale Rembrandt kenner overleed deze week, 11 augustus. Een unieke denker over kunst, Rembrandt, het Hollandse realisme. Hij wist wetenschap en inleving te combineren.

Prachtige 3cm-dikke catalogus van het Art Renewal Center (ARC), met winnaars en finalisten van de 15th International Salon competitie.

Schilderen op het eiland Ithaka,

FIGURATIVAS 2021 van het MEAM Barcelona

De uitdrukking van een portret boeit mij het meest. Het liefst subtiel. Dan schilder je gevoelens, het innerlijk. Kan dat in een realistisch portret, dat gefocust is op de buitenkant? Grote influencer avant la lettre, Hegel, zei van nee. Hij zag het wonder niet.

Het portret Jonna deed mee met de competities van Modportrait en De Nederlandse Portret Prijs (DNP). In beide gevallen kwam het door de eerste selectie. Jonna gaat door naar de tweede ronde van DNP en staat nu in de prachtige catalogus van Modportrait. Modportrait wordt georganiseerd door Artelibre (Zaragoza) in samenwerking met het MEAM (Europees Museum voor Moderne Kunst) in Barcelona.

“Wasser und Land: Mit meinem Kopf in den Wolken und den Füßen im Schlick”

BEN RIKKEN : “LE GRAND TOUR “ , KASTEEL GROENEVELD te BAARN

Mijn 'Dionysus in quarantaine, in de woestijn van Peru' gaat door naar de tweede selectie van Figurativas, de wereldwijde competitie georganiseerd door MEAM, European Museum of Modern Art, te Barcelona.

Loek Bos heeft net een groot beeld laten gieten: ‘Caballo a la Pablo’, geinspireerd op het beroemde schilderij 'Guernica' van Pablo Picasso. Het beeld heeft een veel kleinere voorloper. Die staat bij ons op de galerie.

Een nieuw boek van Flip van Doorn ‘De Friezen’. Erg leuk dat mijn landschap ‘Wierum, wolk boven aangevreten land’ op de cover van dit boek komt te staan!

Actie geslaagd, Lustwarande blijft.

Kunstschilder Leo van der Vlist heeft enkele fraaie winterlandschappen gebracht voor de winterexpositie.