Loek Bos heeft net een groot beeld laten gieten: ‘Caballo a la Pablo’, geinspireerd op het beroemde schilderij 'Guernica' van Pablo Picasso. Het beeld heeft een veel kleinere voorloper. Die staat bij ons op de galerie. 

De aanleiding voor dit grote ‘project’ is de beeldententoonstelling ‘Voorhout Monumentaal 2021’, komend zomer op het Haagse Lange en Korte Voorhout. Twintig kunstenaars stellen op deze ‘mooiste laan van Europa’ hun werken op. Om te kunnen concurreren met de oude, hoge bomen aan deze lindenlaan, moeten de beelden van flinke afmetingen zijn. Niet elk beeld kun je zo maar vergroten; de vormen er van moeten hun krachten behouden. Loek Bos bekeek zijn beeldencollectie en stuitte op de ‘Caballo’. De kantige zigzag-achtige vormen van dit kleine beeldje zouden het in het groot heel goed doen, zo dacht hij.

Of dat Loek Bos inderdaad is gelukt, kunt u zelf beoordelen. Vanaf vrijdag 21 mei t/m dinsdag 14 september staat de bijna twee meter hoge Caballo opgesteld op het Voorhout. De oorspronkelijke, kleine ‘Caballo a la Pablo’ kunt u bij ons in de galerie bekijken. Het beeldje is met zijn 13 centimeter hoogte in de ware zin van het woord een 'kleinood'.