Zoek op kunstenaar

Kunstenaar

‘Laatst heb ik de laatste hand gelegd aan mijn nieuwe beeld : “De maagd en de minotaurus” waar ik ongeveer een jaar aan heb gewerkt. Het beeld is gehakt uit wit Carrara marmer en heeft een afmeting van ongeveer 42 x 40 x 40 cm. Het is mijn vijfde beeld met als onderwerp ‘gedaantewisseling’.

‘Naast het beeldhouwen ben ik full-time schilder van allerlei onderwerpen met als specialiteit het maken van cut-out’s d.w.z. dat ik realistische vormen uit hout zaag en vervolgens zo beschilder dat het een trompe l’oeil wordt. Een andere specialiteit is mijn ‘nocturnes’ waarin ik nachtscenes schilder die een poetische benadering laten zien.’

Verder schildert Maarten Welbergen portretten in opdracht.

 

Maarten Welbergen (1956) is opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Invloedrijke docent was Herman Gordijn. Daarna ging hij naar Amsterdamse Rijksacademie. Werk van Maarten Welbergen is opgenomen in collcties van o.a.: Letterkundig Museum, Den Haag; Ministerie van OC&W; Universiteit Groningen; Historisch Museum Amsterdam; Oud Katholieke Parochie van Utrecht.

 

 

 

Kunstwerken