Zoek op kunstenaar

Kunstenaar

De moeder van kunstenares Laetitia de Haas was de bekende schilderes Willy Belinfante. Zelf is ze getrouwd met de kunstschilder Hendrik Jan Visser. Kunst is voor Laetitia haar natuurlijke element. Of zoals ze zelf stelt: ‘Ik ben blij, dat mijn werk zo veel mensen aanspreekt, maar ook al zou niemand het willen kopen, dan nog zal ik blijven schilderen. Schilderen is voor mij noodzaak, ik kan het niet laten.’

Tuinen en binnenplaatsjes, de stad en de natuur, door mensenhanden vormgegeven, dat zijn de geliefde onderwerpen van schilderes Laetitia de Haas. De mens zelf duikt de laatste jaren weer op in haar werk, na jaren van afwezigheid. Haar werk wordt soms 'naief' genoemd, maar Laetitia stelt alles met veel overleg samen. Meestal schildert ze uit het hoofd. Haar uitgewogen composities stralen een rust uit, die wij in de dagelijkse wereld dikwijls moeten ontberen. Het is deze ontspannen, om niet te zeggen gezellige sfeer die zo aanspreekt.

Opleiding Laetitia de Haas: Rietveld-academie, Amsterdam. Afd.Grafiek. Favoriete technieken: olieverf, kleurets. Prijzen: Grafiekprijs Prix Francois 1 (1986). Literatuur: Frans Duister: ‘Laetitia de Haas – Schilderijen en Etsen’. Amsterdam. Marion Cornelie van Oudheusden, Dick Verroen, Margot Fretz: ‘Laetitia de Haas – Schilderen is noodzaak’. Venlo/Antwerpen.

 

Kunstwerken