Zoek op kunstenaar

Kunstenaar

Annette Koek verbeeldde dynamiek en vitaliteit in bronzen sculpturen. Door de kracht en tegelijkertijd ook kwetsbaarheid van haar figuren, heerst een tegenstelling, die haar werk een bijzonder spanningsveld verleent.

Zelf zei ze over haar werk: ‘Beweging is wat terugkomt in bijna al de beelden van mensen, dieren en bomen, omdat de essentie van een levend wezen daarin het meest tot uiting komt. Ook de eenheid in de tegenstelling kwetsbaarheid en kracht is iets wat me fascineert: iets wat heel krachtig lijkt, kan tegelijkertijd ook kwetsbaar zijn en iets wat kwetsbaar is, kan onverwacht sterk zijn.’ Deze bewegelijke kwetsbaarheid treedt je tegemoet in haar bisons, danseressen, paarden en op het laatst in haar boomgroepen.

 Opleiding van Annette Koek: Wackers Academie voor beeldende kunsten Amsterdam. Publicaties: “Bevlogen in Beverwijk” een staalkaart van kunst en cultuur. “Opties in figuratie” SNS bank, catalogus. “Realisten 2006” Museum Møhlmann, Venhuizen. “Het circus in de beeldende kunst”, Kunstcentrum Haarlem. “25 jaar Wackersacademie”, De Doelenpers, Alkmaar. “Het grote feest van penningen”, 2012, pag. 38 e.v.  Werk opgenomen in de collecties van: S.B.K.’s Gelderland, Bergen, Haarlem, Beverwijk en Den Helder.  Gemeente Beverwijk en Heemskerk (klein plastiek).  Psychiatrisch Centrum Amsterdam-Zuid, SNS Reaal Fonds.

 

 

Kunstwerken