Zoek op kunstenaar

Kunstenaar

‘Ik schilder met mijn hart en ziel.’ Is een uitspraak die Matalia Dik typeert. Techniek is voor haar niet het enige in de kunst. Maar zonder grote technische vaardigheid gaat het ook niet. Van 1976 tot 1980 studeerde ze aan de Kunstacademie van Novoaltajsk. Hierna werd ze lerares schilderkunst aan de kunstschool in Kljuchi in de Kraj Altaj. Van 1983 tot 1989 studeerde ze vervolgens aan de befaamde Peterburgse Ilya Repin academie voor de kunsten, bij de studio van Boris Ugarov. Ze studeerde ook bij Viktor Reikhet. Tijdens haar vervolgstudie ontving Dik de 'Ilya Repin-beurs voor uitzonderlijke prestatie'.

Natalia Diks werk is een fraai voorbeeld van het levendig, hedendaags Russisch impressionisme. De grote populariteit van dit soort schilders ligt in hun grote, traditionele vakmanschap, gecombineerd met een levenslustige manier van schilderen in losse, virtuoze toetsen. Natalia Dik woont afwisselend in Rusland en Nederland  en schildert in beide landen landschappen, stadsgezichten en portretten.

 

Natalia Dik is op 26 juli 1962 geboren in de stad Chesnokovka, die in 1962 werd hernoemd tot Novoaltajsk (Kraj Altaj), in de Kraj Altaj in Siberië in de toenmalige Sovjet-Unie. Haar afstudeerwerk "Aan de Onega" werd tentoongesteld tijdens de expositie van de Repin-academie en bekroond met een zilveren medaille in 1989. Sinds 2002 is Natalia Dik lid van de St. Petersburgse Artiestenbond.

 

Kunstwerken