Zoek op kunstenaar

Kunstenaar

'Ik ben al enige jaren trouw aan de stad. Enerzijds voor mij een plek van vrijheid en onthechting en anderzijds een wereld die beeldend veel te bieden heeft.'  Maar de aanpak en uitvoering is door de jaren heen bij Martin de Jong steeds veranderd. Van atmosferische dakgezichten van provincie steden tot later grote vlot geschilderde grafische werken van plaatsen als Berlijn, Londen en New York. 'Eens in de zoveel tijd is het nodig om opnieuw de richting te bepalen. Om het oude in twijfel te trekken en het comfortabele te wantrouwen.' De stad voelt voor Martin de Jong als een warm bad: 'Totaal anoniem in een landschap zonder horizon. Omsloten door ritmes en herhaling. Meegevoerd door de hectiek en dynamiek.'

Recent is een eerste nieuwe serie ontstaan die is gemaakt op de iPad. Een digitale techniek waar het schilderen en tekenen aan de basis staat. Nieuwe beelden met het vertrouwde handschrift van Martin de Jong.

 

Martin de Jong is een Friese kunstenaar, opgegroeid in Heerenveen en opgeleid aan Akademie Minerva te Groningen, in de traditie van het Noordelijk realisme.

 

Kunstwerken