Zoek op kunstenaar

Kunstenaar

'Mijn vader en grootvader waren huisschilder.' zo vertelt Leo van der Vlist. 'Ik ben in 1965 geboren vlak bij hun schilderswerkplaats aan het buurtschap 'de Molenbrug', gelegen nabij Bodegraven. Vertrouwd met verf, ging ik eerst naar de technische school, afdeling huisschilderen en daarna naar de Schildersvakschool ‘NIMETO’ in Utrecht.

'Geleidelijk ging mijn voorkeur uit naar de artistieke mogelijkheden van verf en verruilde ik de ladder, verfbus en de huisschilderkwast voor het palet, penselen en de ezel van de kunstschilder. Mijn ouderlijk huis stond naast het grote atelier van de kunstenaarsechtpaar Bruno Mertens en Susan Burki. Als jochie liep ik daar altijd rond en leerde van hen ontzettend veel over compositie, kleurenleer en goed leren kijken. In tegenstelling tot grote abstracte kunstwerken die het echtpaar maakte, ging ik in navolging van de grote schilders van de ‘Haagse School’ veel liever buiten in de natuur 'en plein air' schilderen. Om de sfeer en het licht in één keer in olieverf te vangen. Hollands impressionisme!'

 

Leo van der Vlist exposeert bij verschillende bekende toonaangevende galeries in o.a. Amsterdam, Haarlem, Diepenheim, Nieuwkoop, Dordogne (Fr) en in Kunstzaal van Heijningen te Den Haag.  Hij doet ook mee aan plein-pair schilderfestivals in Katwijk en Noordwijk. 

 

Kunstwerken