Zoek op kunstenaar

Kunstenaar

Meestal werkt beeldhouwster Karin Beek in brons. Haar stijl kenmerkt zich door sterk vereenvoudigde, monumentale vormen – kleine beeldjes van haar lijken op foto’s vaak veel groter dan in werkelijkheid. Maar door de manier waarop ze haar vormen afrondt, straalt haar werk tevens een vriendelijke, zeer toegankelijke sfeer uit. Ze wordt dan ook veel gevraagd voor beelden op pleintjes voor scholen e.d. Zelf zegt ze over haar werk: ‘Ik maak ronde vormen die uitnodigen tot aanraken.’ Karin Beek boetseert haar middelgrote en grote beelden bij voorkeur in gips: het materiaal wordt tijdens het modelleren meteen hard, daardoor kan ze er nog in hakken, en krassen e.d.. Verder leent het gips zich beter voor het scheppen van eenvoudige robuuste vormen.
Haar gedegen vakmanschap als beeldhouwster heeft ze opgedaan op de aloude Rijksakademie te Amsterdam, in de jaren zeventig nog de topopleiding voor beeldhouwers in Nederland.

 

Opleidingen:
Gerrit Rietveld Akademie Amsterdam,Rijksakademie voor BeeldendeKunsten te Amsterdam. Prijzen: Uriotprijs. Werk van Karin Beek is geplaatst in de gemeenten: Ridderkerk;, Utrecht; Amsterdam; Alphen a/d Rijn; Ouderkerk a/d Amstel; de Kwakel; Uithoorn; Abcoude; Kootwijk; Hoorn. Literatuur: ‘Karin Beek in beeld’ (monografie).

 

Kunstwerken