Zoek op kunstenaar

Kunstenaar

Het vrije werk van Walter Nobbe (1941-2005) bestaat  uit vooral zorgvuldig gecomponeerde stillevens en composities van mannen-figuren. Daarnaast heeft hij veel in opdracht gewerkt: in 1971 maakt Walter Nobbe zijn eerste ontwerpen van decor en kostuums voor het Nederlands Dans Theater. Vanaf 1973 gaat hij een lange verbintenis aan met het Nederlands Dans Theater, eerst werkend voor Jiří Kylián, later voor Nacho Duato. In de jaren zeventig vormde hij samen met Pat Andrea en Peter Blokhuis de ABN-groep.

 Walter Nobbe wordt op 22 februari 1941 in Malang (Indonesië) geboren. In 1950 verhuist hij met familie naar Nederland met als woonplaats Den Haag. 1958/63 opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, acte MO- A en MO0B Tekenen. Kreeg les van o.a. Cees Bolding, Willem Minderman, Wim Beuning en Co Westerik. Ontwerpt samen met Pat Andrea decor en kostuums van ‘Marya’ van Isaak Babel onder de regie van Carl van der Plas door de Haagse Comedie.

 

1969/73 Docent aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. 1971 Walter Nobbe wordt uitgenodigd als werkend lid van Pulchri Studio. 1969 tot en met 1973  docentschap aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. Eerste ontwerpen van decor en kostuums voor het Nederlands Dans Theater. In 1971 ontvangt Walter Nobbe de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst. In datzelfde jaar maakt hij zijn eerste ontwerpen van decor en kostuums voor het Nederlands Dans Theater. 1969 tot en met 1973  docentschap aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam.

 

Kunstwerken