Zoek op kunstenaar

Kunstenaar

Erftemeijer kiest zijn motieven, op een enkele gebonden opdracht na, zuiver uit visuele interesse. We moeten achter zijn zittende, staande en hurkende figuren geen verhaal zoeken. Zo houdt hij ervan om zware massieve vormen uit te spelen tegen dunne, ranke vormen. Hij probeert details zo weinig mogelijk door te voeren, en de vormen los en rul te verwerkelijken zonder dat ze slap en wollig worden. Hierdoor komt de nadruk op het gebaar, de beweging van de figuur in zijn geheel te liggen. Vaak maakt hij van een bepaald figuur verschillende versies, waarbij telkens de houding of de schaal wordt gewijzigd - meestal zijn aan zijn grote tuinbeelden overeenkomstige figuren in klein formaat voorafgegaan. Het maken van beelden is voor hem een lang proces waarbij hij net zolang componeert totdat de melodie klinkt, zoals hij die in zijn hoofd hoorde.

 

Peter Erftemeijer is geboren te Hoorn in 1956. Opleidingen: Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag; Rijksacademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam. Werk van Erftemeijer is in bezit van o.a.  H.M. Prinses Beatrix, het Rijk en vele particulieren. Opdrachten zijn aan Erftemeijer verleend door Helmond, Schijndel, Castricum en Harderwijk.Beelden op openbare plaatsen van Erftemeijer
zijn te zien in: Ootmarsum: Grotestraat, ‘De nachtwacht’. Zwartewaal (Brielle), Havenkade, ‘Twee vrouwen’. Tilburg, Schouwburgpromenade, ‘Lopende man’.

 

Kunstwerken