Zoek op kunstenaar

Kunstenaar

 ‘Op de kunstacademie is mijn interesse voor theater en dans ontstaan. Daarom heb ik - naast  beeldhouwwerk  -  ook meegewerkt aan tientallen theater- en dansproducties. Aanvankelijk vooral als decor- en kostuumontwerper, maar later ook als theatermaker en speler.

Jarenlang heb ik beide disciplines beoefend. In 2000 heb ik definitief de keuze gemaakt voor het beeldhouwen en dan bij voorkeur gegoten in brons, het tijdloze materiaal in tegenstelling tot het tijdelijke karakter van decors.   Theater blijft voor mij wel een inspiratiebron, de lichaamstaal met gestileerde en uitvergrote  emoties.

‘Ik vond het leuk om in de krant over mijn werk te lezen: “De bronzen vrouwenfiguren van Mette Bus drukken  levenslust en kracht uit, creatieve oerkracht. Dit komt vooral tot uiting in brede heupen en smalle tailles. De anatomische ingrepen vergroten de charme van de beelden en versterken de sierlijkheid en de gratie van de gesuggereerde beweging.”’

 

Mette Bus is geboren in 1955 in Groningen. Ze volgde de beeldhouwopleiding aan ABK Minerva, Groningen. Er staan van haar meerdere beelden aan de openbare weg in Groningen: Kinder op de rotonde in de Indische buurt ; Venusgordel voor het Praedinius gymnasium; vrouw Wichers in de Wichersstraat.

 

Kunstwerken