Zoek op kunstenaar

Kunstenaar

‘Ik streef er naar om de paarden te portretteren als mooie, gevoelige en krachtige dieren. Voor elk beeld wordt apart een studie gemaakt van de anatomie, de beweging en de uitdrukking van het paard. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur en mythologische verhalen. Op de Kunst Academie kwam ik voor het eerst in aanraking met het brons en in 1998 goot ik mijn eerste beeld.’

De beelden van Maurice den Boer kenmerken zich door fijne detaillering en prachtige patina’s (kleuren). In tegenstelling tot de meeste beeldhouwers, giet Maurice zijn beelden zelf. 

Maurice den Boer (1975, Schiedam) kwam op de Willem de Kooning Academy in aanraking met het bronsgieten. Naast zijn autonome werk maakt Maurice den Boer in opdracht exclusieve beelden en paardensportprijzen, o.a. voor het F.E.I., de wereldbekertrofee voor de para-equestrian dressuur. Maurice den Boer heeft deelgenomen aan talloze tentoonstellingen en internationale kunstprojecten, met als meest bijzondere wellicht het maken van een ijssculptuur in opdracht van het Russische Museum de Hermitage in Sint Petersburg.

 

 

Kunstwerken