Zoek op kunstenaar

Kunstenaar

Met zijn aquarellen heeft Lau Heidendael grote bekendheid verworven. Hij brengt een paar toetsen aan en laat het wit van het papier een grote rol spelen, de klassieke vrije wijze van aquarelleren.

Het is onmogelijk een allesomvattende kennis en een afdoende uitdrukkingsvorm van onze werkelijkheid te hebben. De mens heeft het besef van een verlangen naar een grotere wereld dan zijn subjectieve. Dit verlangen wordt versterkt door de wetenschap dat het onmogelijk is dit subjectieve volmaakt tot uitdrukking te brengen. Dit verlangen en die machteloosheid doet de poëzie ontstaan.

Het afzonderlijke werk krijgt zijn waarde door het besef van het totaal op te roepen. Ieder apart werk is een organisch onderdeel van het geheel. Het maken van een schilderij is een poging om het vermoeden van het grote geheel zichtbaar te maken. Een thema is van belang als het onbewust genoeg aantrekkingskracht heeft en voldoende gevoeligheden raakt. Deze aantrekkingskracht en gevoeligheden behoren tot het intuïtieve denken. Door dit te gebruiken is een diepgang voorbij het gezonde verstand mogelijk.

 

Kunstwerken